Voor een vlot en aangenaam verblijf bij ons aan de Côte d’Azur vindt u hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen, waarop we telkens een zo compleet mogelijk antwoord geven. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Algemene info

Van 15.03 tot 15.10.

Het onthaal is open van 9.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur.

Het strand van Bonporteau ligt op 200 m van camping. Het is een kreekje met een mooi zandstrand.

Nee. De ingang van de camping ligt op 200 m van het strand, dat u kunt bereiken door de weg over te steken.

Het centrum ligt op 800 m van de camping. Het is te voet bereikbaar, met de fiets via het fietspad en er rijdt ook een gratis pendeldienst (tijdens het hoogseizoen).

Op 400 m van de camping is er een Carrefour Market die vlot bereikbaar is te voet, met de fiets of met de wagen.

De camping ligt in een rustige natuurlijke omgeving. Het terrein is bebost en de overgrote meerderheid van de kampeerplaatsen beschikt over schaduw.

Enkel cash, cheques en vakantiecheques. In de nabijgelegen Carrefour Market en in het centrum van Cavalaire vindt u geldautomaten.

In het hoogseizoen is het vaak druk onderweg. We begrijpen dan ook dat u wat later kunt zijn. Aangezien het onthaal sluit om 19 uur, vragen we u om ons tijdig telefonisch / per mail op de hoogte te brengen, zodat we uw aankomst kunnen plannen. Dat kan tot 21.30 uur in het hoogseizoen en tot 20.30 uur in het laagseizoen.

Alleen elektrische en gasbarbecues zijn toegelaten.

Op de camping kunt u een gasbarbecue huren voor € 10 per dag of € 50 per week. Ze kunnen niet vooraf worden gereserveerd. Onze gasten ter plaatse hebben voorrang voor de verschillende diensten die we aanbieden.

Er is wifi op de hele camping en alle kampeerplaatsen. De prijs bedraagt € 8 per dag, € 19 per 4 dagen en € 23 per week.

Op de camping zelf verhuren we geen voertuigen. In het centrum van Cavalaire zijn er echter verschillende verhuurbedrijven.

Vlak aan de camping is er een bushalte (Varlib). Lijn 7801 rijdt tussen St-Tropez en Toulon. Er zijn ook dagelijks gratis shuttles. Die rijden in het hoogseizoen naar Cavalaire en de verschillende stranden. Daarnaast zijn er ook fietspaden.

De slagbomen zijn de klok rond actief. In het hoogseizoen voorzien we 's nachts bovendien een bewakingsagent. We vragen u wel om 's nachts de rust van de andere kampeerders te respecteren door traag en rustig te rijden.

In het hoogseizoen is er 's nachts een bewakingsagent aanwezig op de camping.

In het hoogseizoen organiseren we 2 keer per week een muzikale avond (karaoke, liveconcert, dansavond, goochelshow enz.), 3 keer per week lessen aquagym en 2 keer per week yogalessen.
De camping beschikt niet over een kinderclub.

Zolang ze beschikken over een expliciete toelating van de ouders, zijn minderjarigen welkom op de camping.

Vrienden en familie kunnen 2 uur lang gratis op bezoek komen. Daarna geldt een tarief van € 6 voor wie ouder is dan 10 en € 4 voor wie jonger is. Voor onze verzekering hebben uw bezoekers geen toegang tot het zwembad, ook niet bij betaling, We willen de zwemzone ook voorbehouden voor onze kampeerders, zodat het er niet te druk wordt. De directie behoudt zich overigens het recht voor om personen de toegang tot de camping te weigeren.

Honden zijn van harte welkom. Ze moeten echter aan de leiband en mogen niet alleen achtergelaten worden in de stacaravans. U dient de camping netjes te houden op dat vlak en de hond uit te laten buiten de camping. Het dagtarief voor een hond bedraagt € 4 tot € 8. Honden zijn meestal niet toegelaten op de lokale stranden. Ook buiten de camping raden we u aan om de hond aan de leiband te houden om problemen te vermijden.

De camping beschikt voer een verwarmd zwembad, een bar, een restaurant, een speelplein, een tv- en gamesruimte enz.

Er is een verwarmd zwembad en voor de kleintjes is er ook een kikkerbadje.

Het zwembad is altijd open en bovendien is het verwarmd.

Neen.

Info vakantieverblijven

Voor de stacaravans loopt de aankomsttijd van 15 tot 19 uur. Komt u vroeger aan, dan mag u natuurlijk al gebruikmaken van de faciliteiten van de camping: zwembad, bar, restaurant enz. De wagen moet wel buiten blijven totdat u de sleutels hebt en we u een parkeerplaats hebben toegewezen.

In het hoogseizoen is het vaak druk onderweg. We begrijpen dan ook dat u wat later kunt zijn. Aangezien het onthaal sluit om 19 uur, vragen we u om ons tijdig telefonisch / per mail op de hoogte te brengen, zodat we uw aankomst kunnen plannen. Dat kan tot 21.30 uur in het hoogseizoen en tot 20.30 uur in het laagseizoen. Daarna is de camping toegankelijk vanaf de volgende dag om 9.00 uur.

Onze stacaravans beschikken over hoofdkussens, dekbedden en bescherming. Beddengoed dient u zelf mee te nemen of kunt u huren voor enkele en dubbele bedden. Wat de afmetingen betreft: de bedden zijn respectievelijk 80 en 140 cm breed.

De tent mag niet bij de stacaravan worden geplaatst. U kunt echter wel een kampeerplaats huren hiervoor.

Vanaf 48 u. voor uw vertrek spreken we een moment af om de staat van uw vakantieverblijf te controleren. Een medewerker gaat met u mee en sluit af achter u.
Als u daarna de rest van de dag nog wilt gebruikmaken van de faciliteiten van de camping, dan vragen we u enkel om uw wagen buiten te parkeren.

Deze optie kiest u beter bij uw boeking op onze website. Tijdens uw verblijf hangt de schoonmaakformule immers af van de beschikbaarheid. De kostprijs bedraagt € 85. Wel vragen we u om de diepvriezer te ontvriezen indien nodig, de vaat te doen, de dekbedden op te plooien en het vuilnis buiten te zetten.

Er is geen televisie in de stacaravans en de camping verhuurt geen toestellen. Als u tv wilt kijken in uw stacaravan, kunt u een eigen toestel met antenne meenemen (er is geen kabeldistributie). De camping beschikt echter wel over een televisieruimte.

U kunt een babykit huren voor € 5 per dag. De kit omvat een babystoel, een babybedje, een badje en een potje. U kunt de kit aanvragen wanneer u boekt op onze site of eventueel ter plaatse (afhankelijk van beschikbaarheid).

Info kampeerplaatsen

Voor de kampeerplaatsen loopt de aankomsttijd van 15 tot 19 uur. Komt u vroeger aan, dan mag u natuurlijk al gebruikmaken van de faciliteiten van de camping: zwembad, bar, restaurant enz. De wagen moet wel buiten blijven totdat we u een parkeerplaats hebben toegewezen.

In het hoogseizoen is het vaak druk onderweg. We begrijpen dan ook dat u wat later kunt zijn. Aangezien het onthaal sluit om 19 uur, vragen we u om ons tijdig telefonisch / per mail op de hoogte te brengen, zodat we uw aankomst kunnen plannen. Dat kan tot 21.00 uur in het hoogseizoen en tot 20.00 uur in het laagseizoen. Daarna is de camping toegankelijk vanaf de volgende dag om 9.00 uur.

De oppervlakte van de kampeerplaats is in beide gevallen even groot, maar de prestaties verschillen. Water, elektriciteit en aansluiting op riolering zijn inbegrepen in het Comfortarrangement, dat enkel per week kan worden geboekt in het hoogseizoen. Bij het Tent- of Caravanassortiment is elektriciteit op de kampeerplaats mogelijk voor € 6 per dag.

Doordat de meeste Voetgangers-, Caravan-, Camper- en Tentarrangementen vooraf worden geboekt, kunnen we u niet met zekerheid een kampeerplaats garanderen. 's Ochtends is er echter meestal geen probleem omdat er elke dag wel kampeerders vertrekken.
Als u dus liever niet reserveert, raden we u aan om langs te komen zodra het onthaal de deuren opent (om 9.00 uur).

U kunt met uw ACSI-kaart terecht op onze camping buiten het hoogseizoen, volgens de datums vermeld in de gids. De prijs bedraagt € 20 per nacht voor twee personen, inclusief elektriciteit en eventueel een hond. Reserveren is echter niet mogelijk met deze kaart. We raden u aan om langs te komen zodra het onthaal de deuren opent (om 9.00 uur). De kampeerplaatsen zijn dezelfde als de plaatsen die worden aangeboden bij reservatie.

Op uw parkeerplaats of vlakbij, afhankelijk van de locatie in kwestie.

De kampeerplaatsen van het Comfortarrangement zijn de enige die over stromend water beschikken. Verspreid over de camping bevinden zich echter verschillende waterpunten.

De percelen zijn gemiddeld 80 m² groot.

De kampeerplaats moet ten laatste om 12 uur 's middags worden vrijgemaakt. Als u daarna de rest van de dag nog wilt gebruikmaken van de faciliteiten van de camping, dan vragen we u enkel om uw wagen buiten te parkeren.

Info reservaties

Het resterende bedrag moet één maand voor het begin van uw vakantie worden betaald. Dat kan op de volgende manieren:
- Met uw bankkaart in de klantenzone op onze site. Gebruik het nummer dat u hebt ontvangen bij uw reservatie.
- Per post door een cheque te sturen naar 208 chemin du Train des Pignes, 83240 Cavalaire-sur-Mer, France.
- Per overschrijving:
IBAN (International Bank Account Number) FR76 1009 6181 0200 0258 7420 232
BIC (Bank Identifier Code) CMCIFRPP

Reservatieaanvragen zijn strikt persoonlijk en kunnen zonder toestemming van camping Bonporteau niet worden overgedragen aan derden.
De reservatie is definitief na onze goedkeuring en na ontvangst van het voorschot (40% van het totale bedrag + € 25 dossierkosten). Zodra we de betaling ontvangen, sturen we u een reservatiebevestiging die u vervolgens toont aan het onthaal wanneer u aankomt. Het resterende bedrag moet ten laatste 30 voor het begin van uw verblijf op de camping worden betaald. Voor reservaties minder dan 30 dagen vooraf moet het volledige bedrag worden betaald bij het boeken. Bij aankomst betaalt u € 250 waarborg. Dat bedrag wordt u bij vertrek volledig terugbetaald als uw accommodatie in perfecte staat is, zodat de volgende gasten er meteen gebruik van kunnen maken. Als u vertrekt wanneer het onthaal gesloten is, wordt het bedrag binnen de maand terugbetaald.
De klant dient de gehuurde accommodatie in perfect nette en hygiënische staat achter te laten. Is dat niet het geval dan worden € 85 kosten aangerekend. Verloren, kapotte of beschadigde voorwerpen tijdens het verblijf worden aangerekend. U dient bovendien te beschikken over een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Elke kampeerder/huurder dient zich aan de bepalingen van het huishoudelijk reglement te houden (verkrijgbaar op verzoek). Wie zich op de camping bevindt, moet geregistreerd zijn. De directie behoudt zich het recht voor om niet-geregistreerde personen de toegang tot de camping te ontzeggen. Huurperiodes van een week starten op zaterdag om 15 uur en lopen tot de volgende zaterdag om 10 uur, of starten op zondag om 15 uur en lopen dan tot de volgende zondag om 10 uur.
Meld u bij aankomst aan bij het onthaal van de camping tussen 15 en 19 uur met uw reservatiebevestiging. Onze medewerkers vergezellen u naar uw accommodatie. Er wordt een plaatsbeschrijving opgesteld die u vervolgens ondertekent. Komt u later dan 19 uur aan? Breng ons dan op de hoogte op het nummer 04.94.64.03.24. Als u meer dan 24 uur vertraging hebt zonder dat te melden, vervalt uw reservatie, met behoud van het voorschot. Elk gestart verblijf is volledig verschuldigd. Er worden geen kortingen gegeven bij laattijdige aankomst of vroegtijdig vertrek. Bij annulatie van uw vakantie krijgt u 60% van het voorschot terug (40% wordt behouden als kosten) indien u ons minstens 30 dagen voor de voorziene aankomstdatum op de hoogte brengt.

Wij bieden geen annulatieverzekering aan, maar u kunt zelf bij een verzekeraar een annulatieverzekering nemen.

We openen de reservaties voor het volgende jaar vanaf begin november op onze website en brengen u op de hoogte per e-mail. Vanaf januari is het onthaal ook telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 en van 14 tot 18 uur van maandag tot vrijdag.