Op de grens tussen land & zee onze regio

De regio PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur, sinds 2018 de regio Sud genoemd) staat bekend als een van de mooiste regio’s van Frankrijk. Dat zult u ongetwijfeld zelf merken tijdens uw vakantie in een stacaravan op onze viersterrencamping te Cavalaire! Maak kennis met Gassin, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, en het eiland Porquerolles. Proef van verrukkelijke zongerijpte olijven op een lokaal Provençaals marktje en breng zeker ook een bezoek aan het mondaine Monaco. Onderweg geniet u met volle teugen van de pittoreske, zonovergoten landschappen. Laat u verleiden door de heerlijkste aroma’s, van tijm en olijfolie tot lavendel en marseillezeep. Kies voor een sportieve vakantie in Cavalaire-sur-Mer met watersportactiviteiten als diepzeeduiken, jetskiën, funtubes en parasailing. Of ga ecologisch kajakken of paddleboarden. Ook voor wandelaars is dit een topbestemming, met Les Sentiers de La Corniche des Maures en wandeltochten in het Massif des Maures of in het paradepaardje van de Côte d’Azur: het Esterelgebergte.

Hier zijn de codewoorden authenticiteit, ecologie, levenskunst, gastronomie en avontuur! We stellen u graag een selectie absolute toppers voor. Op die manier kunt u elke dag iets anders zien en beleven en doet u onvergetelijke herinneringen op om te delen met uw familie en vrienden, of op Facebook, Instagram en Snapchat.

Op viersterrencamping Bonporteau zijn we bijzonder trots op onze regio. Het voormalige Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA) heet vandaag kortweg Sud en we zeggen u met veel plezier wat u zeker moet gezien en gedaan hebben om een fantastische vakantie te beleven!

Een unieke charme

Saint-Tropez

De Golf van Saint-Tropez en de gelijknamige gemeente zijn wereldberoemd. Met zijn haven, citadel en trendy kledingwinkels is Saint-Tropez een unieke plek die u zeker gezien moet hebben. Ook de witte zandstranden van Pampelonne zijn meer dan de moeite waard.

Een magische plek

Porquerolles - De Îles d'or

Porquerolles, Port Cros en Île du Levant, de zogenaamde Îles d'or, vormen een archipel van drie eilanden in het uiterste zuiden van de Provence. Om deze kleine stukjes paradijs te vrijwaren is de volledige natuur van deze eilanden beschermd. De fantastische landschappen, de zee, de stranden en de fauna en flora zorgen hier voor een onvergetelijk spektakel.

Middeleeuws dorp

Grimaud

Grimaud en Port Grimaud: Grimaud is een middeleeuws dorpje met een versterkte burcht en een geschiedenis die teruggaat tot de Gallisch-Romeinse tijd. Het even verderop aan de kust gelegen Port Grimaud wordt ook wel het Venetië van de Provence genoemd.

Bijzonder gezinsvriendelijk

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime ligt aan de overzijde van de Golf van Saint-Tropez. Deze gezinsvriendelijke plek (Famille Plus-label sinds 2010) bruist het hele jaar door dankzij de vele activiteiten. Ga shoppen, bezoek zeker het mooie haventje en neem misschien de veerboot naar Saint-Tropez aan de andere kant van de baai.

Een exclusieve locatie

Monaco

Met zijn prestigieuze kledingwinkels en casino, zijn oceanografisch museum en exotische tuin bij de zee biedt het mondaine Monaco een unieke ervaring. De rots van Monaco is een must voor al wie de Côte d’Azur bezoekt, en dan hebben we het nog niet over wereldberoemde evenementen zoals de Grand Prix F1 van Monaco of de Monaco Yacht Show.

In het hart van de Golf van St. Tropez

Cogolin

Cogolin is een dorpje op de grens van land en zee dat beroemd is om zijn ambachten: pijpen van bruyèrehout, tapijten, maar ook blaasinstrumenten. De rietfluiten zijn bijvoorbeeld van buitengewone kwaliteit. De jachthaven van Cogolin ligt even verderop en kijkt uit over de Golf van Saint Tropez.

Een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Gassin

Het op een heuvel gelegen Gassin behoort tot 'Les Plus Beaux villages de France' en biedt een adembenemend uitzicht op de eilandengroep Les Îles d’Hyères en de Zuidelijke Alpen.

Het Olympia van het zuiden

Ramatuelle

Ramatuelle wordt ook wel eens het ‘Olympia van het Zuiden’ genoemd (naar de beroemde concertzaal Olympia in Parijs), dankzij zijn jaarlijkse theaterfestival in de zomer. En zoals Brigitte Bardot verbonden is met Saint-Tropez, heeft de Franse acteur Gérard Philippe dit typische kleine dorpje grootgemaakt.
Vanuit Ramatuelle kijkt u uit over de wijngaarden tot aan de beroemde stranden van Pampelonne.

Een rijke geschiedenis

La Croix-Valmer

La Croix-Valmer is een dorpje met een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Dankzij zijn rijke architecturale patrimonium is dit typische mediterrane plaatsje een echte must see.

Het dorpje is hooggelegen en biedt een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee, en dan vooral op Cap Lardier en Cap Taillat, die via kronkelende wandelpaadjes te bereiken zijn.

Het hart van de lavendelproductie

Plateau de Valensole

Met meer dan 12.000 hectare lavendel en amandelbomen biedt het Plateau de Valensole in ieder seizoen een buitengewone ervaring voor alle zintuigen.

Mediterrane tuin

Het Domaine de Rayol

Het Domaine du Rayol is een natuurgebied van 20 hectare gelegen aan de voet van het Massif des Maures en tegenover de Îles d’Hyères (de Gouden Eilanden). In deze botanische tuin kunt u vrijwel alle mediterrane soorten aantreffen en aan allerlei botanische activiteiten deelnemen.

Ronduit adembenemend

De Gorges du Verdon

De Verdon, de Gorges du Verdon en het meer van Sainte Croix vormen sinds 1990 een beschermd natuurgebied met het label 'Grand Site de France'. De wel 700 meter diepe kloof van Verdon is werkelijk uniek en biedt een onvergetelijke aanblik.Vanaf het meer van Sainte Croix kunt u kano’s of waterfietsen huren om heerlijk van het meer te genieten en de Verdon op te varen. Het tegen de berg aangelegen dorpje Moustiers-Sainte-Marie mag u niet overslaan als u in de heuvels van de Var bent. Het dorp Aiguines biedt een onvergelijkelijk uitzicht op het meer van Sainte Croix.